لوله کشی گاز توکار بهتر است یا روکار؟

لوله کشی گاز توکار بهتر است یا روکار؟

لوله کشی گاز توکار و روکار در موقعیت‌های مختلف دارای مزایا و معایبی است. معمولاً در حال حاضر برای ساختمان‌های نوساز در هنگام ساخت، لوله کشی گاز را به صورت توکار انجام می‌دهند. لوله کشی گاز روکار موجب می‌شود که دکوراسیون منزل یا ساختمان از لحاظ شکل ظاهری کمی لطمه ببیند و در برخی مواقع موجب می‌شود که ناچار شویم با وجود دردسرهای زیاد، لوله کشی گاز را به صورت توکار انجام دهیم.

لوله گاز توکار؛ پرهزینه و غیرقابل دسترس

لوله‌های گاز توکار درون مصالح و زیر سطح زمین استفاده می‌شوند و غیرقابل مشاهده‌اند. از آنجا که این لوله‌ها در دسترس نیستند، از بسیاری از آسیب‌های محیطی در امان هستند؛ اما از طرف دیگر عیب یابی و تعمیر آن‌ها دشوارتر و پرهزینه‌تر از لوله‌های روکار است. 

در صورت استفاده از لوله‌های گازی به صورت توکار، باید توجه داشت که محیط خورنده مانند نمک‌های کلرید، آهک و گچ وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید» یکی از انواع لوله که به دلیل کیفیت بالا و کاربری مناسب در بازار تاسیسات ساختمانی از جایگاه مناسبی برخوردار است. لوله‌های نیوپایپ هستند. در این بین قیمت لوله پنج لایه نیوپایپ نسبت به سایر مدل‌ها مناسب‌تر بوده و علاوه بر استفاده در لوله‌کشی آب ساختمان، در لوله کشی‌های گرمایشی و سرمایشی نیز  کاربرد دارند. به منظور آشنایی بیشتر با این نوع از لوله روی لینک داده شده کلیک کنید.

لوله گاز روکار؛ سهولت درزمان بازبینی

لوله‌های گاز روکار بر روی سطح کار می‌شوند و قابل مشاهده هستند. از این لوله‌ها در مواردی استفاده می‌شود که نیاز به در دسترس بودن لوله باشد و یا به صورت دوره‌هایی مورد بازبینی قرار بگیرد. 

لوله گاز روکار؛ سهولت درزمان بازبینی

همچنین در مکان‌هایی مانند اماکن تاریخی که امکان تخریب بنا و نصب لوله به صورت توکار وجود ندارد، از لوله‌های روکار استفاده می‌شود. از طرفی دیگر در برخی موارد نیز طبق قوانین، لوله گاز باید به صورت روکار مورد استفاده قرار بگیرد. به عنوان نمونه، لوله‌های رایزر اصلی گاز (قبل از کنتور گاز) باید کاملاً روکار باشند.

تفاوت میان لوله های گاز روکار و توکار چیست؟

لوله‌های گاز روکار و توکار از نظر جنس متریالی و اتصالات مورد استفاده متفاوت هستند. لوله‌های گاز توکار از جنس لوله‌ مانیسمان یا لوله API گازی ساخته شده‌اند، که در فرایند تولید هیچ درزی ندارند و به همین دلیل از استحکام بیشتری برخوردارند.

تفاوت لوله مانیسمان و درزدار، در نحوه تولید آن است و اتصالاتی که برای آنها استفاده می‌شود، بدون درز هستند. اما برای لوله‌های گاز رو‌کار از لوله‌های درزدار استفاده می‌شود و جنس آن‌ها از فولاد گالوانیزه است. لوله‌های گاز رو‌کار به دلیل قرار گرفتن در معرض دید، تعمیر و نگهداری آنها آسان‌تر است. اما در صورت نیاز به تعمیر یا رفع نشتی لوله‌های گاز توکار، بخشی از بنا که لوله از زیر آن عبور کرده باید تخریب شود، که همین موضوع باعث افزایش هزینه‌های تعمیر خواهد شد. لوله‌های گاز رو‌کار به دلیل قرار گرفتن در معرض رطوبت، هوا و سایر عوامل خورنده و همچنین امکان وارد شدن ضربه روی آن‌ها، عمر کمتری نسبت به لوله‌های توکار دارند.

لوله گاز روکار بهتر است یا لوله گاز توکار؟

در پروژه‌های بزرگ و منازل از لوله کشی توکار استفاده می‌شود که تابع ضوابط خاص خود است و لوله کشی روکار برای پروژه‌های کوچک و ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، نصب و تعمیر و نگهداری لوله‌های گاز رو‌کار بسیار ساده‌تر از مدل توکار است و از مقاومت بیشتری در برابر ضربه و پوسیدگی برخوردارند. لوله‌های گاز توکار از نوع بدون درز هستند در حالی که برای لوله‌های روکار از لوله‌های درز جوش دار استفاده می‌شود.

لوله گاز روکار بهتر است یا لوله گاز توکار؟

به طور کلی باید متوجه شده باشید که هر کدام از انواع لوله‌ها بنا به نوع و مکانی که از آنها می‌خواهید استفاده کنید، متفاوت خواهد بود و بایستی به عایق کاری لوله گاز و نکات مربوط به آن توجه داشته باشید؛ لذا بهتر بودن هر یک از این لوله‌ها به نوع نیاز شما بستگی دارد.

جمع بندی

با توجه به آنچه که در این مقاله گفته شد، می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از لوله‌های گاز توکار و روکار، هر کدام دارای مزایا و معایب خود هستند. استفاده از لوله‌های گاز توکار مناسب برای پروژه‌های بزرگ و انتقال گاز در مسافت‌های طولانی است؛ در حالی که لوله‌های گاز روکار برای پروژه‌های کوچک و ساختمانی مناسب‌تر به نظر می‌رسند. 

همچنین، نصب و تعمیر و نگهداری لوله‌های گاز رو‌کار ساده‌تر از انواع توکار است؛ اما لوله‌های گاز توکار از مقاومت بیشتری در برابر ضربه و پوسیدگی برخوردارند. از طرف دیگر، لوله‌های گاز رو‌کار قابل مشاهده هستند و تعمیر و نگهداری آنها آسان‌تر است؛ ولی از نظر هزینه و دشواری عیب یابی، لوله‌های گاز توکار مزایای خود را دارند.

بنابراین، در انتخاب بین لوله‌های گاز توکار و روکار، نیاز به در نظر گرفتن نیازها و شرایط خاص هر پروژه و محیط است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

شما برای دریافت مشاوره رایگان می‌توانید فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما دراسرع وقت با شما تماس بگیرند.

© کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به بازرگانی ملکیان ميباشد | طراحی سايت و سئو در مشهد توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ پارس وب